Recepty

Dýňovo-cizrnová směs s kari

Autor:   | 

Méně než 30 minut

4 porce

Pokud máte ve spíži těchto pár surovin, jako je kokosové mléko, kuřecí vývar, rybí omáčka a kari pasta, tak vám téměř nic nechybí k tomu, aby jste si připravili toto jedinečné jídlo. Nabízíme vám zdravé jídlo, které sice běžně nenajdete v menu thajské restaurace, garantujeme však, že vás bude inspirovat k utváření vlastních chutných kombinací s kari.

thajske chute

Ingredience:

1 plechovka kokosového mléka

2 lžíce žluté nebo červené kari pasty

1 nakrájená cibule

1 menší dýně (nejlépe dýně máslová), oloupaná a nakrájená na kostky

1 svazek kapusty – natrhané listy a nasekané stonky

1 plechovka opláchnuté a odkapané cizrny

1,5 šálku kuřecího nebo zeleninového vývaru

2 lžíce rybí omáčky

1 lžíce hnědého cukru

1-2 limetky

Hrstka nasekaných lístků koriandru (na servírování)

dyne maslova

Postup:

  1. Rozpálíme pánev na střední plamen. Nalijeme 1/2 plechovky kokosového mléka a do něj rozmícháme 2 lžíce kari pasty. Směs mírně vaříme po dobu 1 minuty nebo dokud nezačne vonět.
  2. Přidáme cibuli a dusíme další 3 minuty. Přidáme dýni, stonky kapusty, cizrnu, zbytek kokosového mléka, vývar, rybí omáčku a hnědý cukr. Zakryjeme a přivedeme k varu.
  3. Poté stlumíme plamen, odkryjeme a vaříme po dobu dalších 8 až 10 minut. Přidáme listy kapusty a vaříme další 2 až 3 minuty. Nakonec vymačkáme šťávu z 1/2 limetky.
  4. Dochutíme (více rybí omáčky – pokud pokrm není dost slaný; hnědý cukr – pokud není dost sladký; nebo limetovou šťávu – pokud limetka neměla dost šťávy).
  5. Podáváme s měsíčky limetky a koriandrem.

Přidejte komentář