Recepty

Losos na chřestu

Autor:   | 

Perfektní recept… Delikátní. Jednoduchý. Zdravý.

Pokud nevíte, jak upravit lososa, pak je tento recept právě pro vás! Příprava je velmi jednoduchá, nemusíte nic přehnaně hlídat a jídlo má extrémně nízký počet kalorií. Pokud se potřebujete více zasytit, uvařte si navíc trochu neloupané rýže. I přesto budete pod limitním příjmem kalorií na den. Tento pokrm je navíc ideální pro všechny druhy diet. Zkuste to!

SUROVINY

salmon-1568165-639x4264 plátky lososa

3 citrony

2 lžíce másla

0,5 – 1kg chřestu

dle chuti mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

POSTUP

Předehřejte si troubu na 200 °C.

Opláchněte chřest a odřízněte roztřepený konec.

Rozdělte chřest na čtyři stejné hromádky a umístěte jej na hliníkovou fólii o rozměru 30 x 30 cm.

Chřest posypte mořskou solí, čerstvě mletým černým pepřem a pokapejte šťávou z 1/4 citronu.

Solí a pepřem posypte i plátky lososa, položte je na chřest a na to vymačkejte šťávu z 1/4 citronu.

Navrch dejte trošku másla a dva plátky citronu.

Ohněte alobal po stranách a udělejte z něj balíček. Ten umístěte na pečící papír.

Pečte 25 až 30 minut, dokud chřest nezměkne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Obsah kalorií: 230.

Přidejte komentář