Diety

Nejlepší 5-denní dieta

Autor:   | 

Zhubněte na poslední chvíli do plavek s naší pětidenní dietou.

Pokud se nechcete vzdát a smířit se s tím, že si letos vezmete jednodílné plavky, tak jste na správné adrese. S naší pětidenní dietou to ještě pořád stihnete a na pláži se po vás budou otáčet!

Pokud si myslíte, že vás budeme nutit pět dní hladovět, běhat maratony a cpát se prášky, tak se nebojte. Nic tak radikálního to nebude. Jako ke každé dietě potřebujete i k té naší trošku odhodlání, ale bude se jednat spíše o soustředění se na zdravý jídelníček a pravidelné cvičení, což krom vaší postavě prospěje i celému organismu. Začněte v pondělí a před koncem týdne už uvidíte výsledky!

Je důležité si uvědomit, že vaši nadbytečnou váhu netvoří v těle jen tuk, ale i plyn a voda. Na odbourání obojího je pět dní spousta času. A bonusem našeho pětidenního plánu je výživa vlasů a pokožky.

hubnuti do plavek

DEN 1.

Snídaně: Jablečná kaše s ořechy a skořicí

Svačina 1: 1 jablko, 3 vlašské ořechy

Oběd: Tuňákový salát (smíchejte třetinu listů z hlávkového salátu s 6 cherry rajčátky, 2 nakrájenými jarními cibulkami, nakrájenou okurkou a 6 černými olivami. Na vršek vysypte polovinu tuňákové konzervy a pokropte polévkovou lžicí octové zálivky)

Svačina 2: 2 stonky celeru s 50 g nízkotučného tvarohu

Večeře: Smažené tofu

Na pánvičce s horkým olejem osmažte jeden nakrájený stroužek česneku, ½ červené pálivé papričky a 1 čajovou lžičku rozmačkaného zázvoru. Přidejte 100 g tofu a smažte. Na té samé pánvi si odděleně osmažte sladký hrášek, trochu mrkve a brokolice a přidejte dvě polévkové lžíce vody. Přikryjte pokličkou a vařte v páře. Nakonec přidejte lžíci nízkokalorické sóji, zamíchejte s tofu a můžete servírovat.

rychle hubnuti

DEN 2.

Snídaně: Celozrnný toust s ½ rozmačkaného avokáda; pokapejte citronem, posypte solí a jezte s paprikou

Svačina 1: Hruška a 3 brazilské oříšky

Oběd: Zemní supersalát (množství pro 2)

  • 1 pol. lžíce olivového oleje
  • 225 g sladkých brambor nakrájených na kostičky
  • 225 g krůtích filetů
  • 1 oranžová paprika, nakrájená a zbavená semínek
  • 1 rozmačkaný stroužek česneku
  • 1 cm kořene zázvoru (nastrouhat)
  • Kůra a šťáva z ½ pomeranče
  • 1 čaj. lžička medu
  • Sůl a černý pepř
  • 2 hrsti směsi řeřichy, špenátu a rukoly
  1. Předehřejte troubu na 220 °C a v plechovém hrnci smíchejte olej, sladké brambory, krůtu a papriku. Pečte 20 minut.
  2. Poté přidejte česnek a zázvor a znovu to všechno vraťte do trouby a pečte dalších 15 minut.
  3. Vyjmněte z touby, přidejte pomerančovou kůru a šťávu, sóju a med a důkladně promíchejte.
  4. Nechejte trochu vychladnout a obsah vysypte do mísy se salátem.
  5. Užijte si skvělý nízkokalorický oběd!

Svačina 2: Okurka s dvěmi lžícemi nízkotučného jogurtu, mátou a citronovou šťávou

Večeře: Feta s chřestem

  • Na rozpálenou pánev dejte ½ nasekanné cibule a tři natě chřestu. Přidejte jednu lžíci vody a vařte pod pokličkou, dokud chřest nezměkne. Rozmíchejte 2 vejíčka v misce a její obsah vylijte na pánvičku. Posolte a opepřete a smažte, dokud vejce nebudou hotová. Servírujte s 25 g sýru feta.

zdrave hubnuti

DEN 3.

Snídaně:  2 vajíčka s celozrnným toustem

Svačina 1: Slunečnicová semínka a kousek melounu

Oběd: Ředkvičky a hovězí rolky (4 porce)

  • 450 g steak (1 dlouhý tenký kus funguje nejlépe)
  • 2 čaj. lžičky řepkového oleje
  • 8 ředkviček
  • 4 jarní cibulky
  • 2 cm zázvorového kořene (nastrouhat)
  • 2 pol. lžíce sezamového oleje
  • 40 ml sójové omáčky
  • ½ pol. lžíce wasabi
  • Řeřicha
  • Černá sezamová semínka na posyp
  1. Steak osolte a opepřete. Rozpalte pánev s řepkovým olejem a osmažte steak, dokud není zvenku tmavý, ale uvnitř stále měkký a jemný. Steak pak zabalte do potravinové fólie a na hodinku ho dejte do mrazáku.
  2. Nakrájejte cibulky na kolečka a ředkvičky na osminky.
  3. Smíchejte zázvor, wasabi, sóju a sezamový olej.
  4. Vyndejte steak z mrazáku a nakrájejte na 16 tenkých plátků. Na každý plátek dejte ředkvičky, řeřichu a cibulku a smotejte do ruličky.
  5. Nakonec rolky naskládejte na talíř a posypte černými sezamovými semínky. Podávejte s dipem nebo jinou omáčkou podle chuti.

Svačina 2: 2 natě celeru s 50 g tvarohu

Večeře: Pečené sladké brambory s ratatouille

  • Uvařte ½ plechovky krájených rajčat, 1 polévkovou lžíci rajčatového pyré, trochu cukru, půlku nakrájeného lilku, nakrájenou cuketu a ½ červené papriky. Vařte na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne, a servírujte s upečenou sladkou bramborou.

hubnuti na leto

Den 4.

Snídaně: Houbová omeleta

  • Osmažte 2 hrsti nakrájených žampionů na pánvi s trochou oleje. Přidejte 2 rozmíchaná vajíčka, sůl, pepř a pol. lžíci najemno nakrájené petržele.

Svačina 1: Pomeranč a 6 mandlí

Oběd: Mrkvová polévka z polotovaru koupeného v supermarketu a 2 celozrnné  Knäckebroty

Svačina 2: Mrkve a 2 pol. lžíce domácí avokádové pasty

Večeře: Horká jablka a smažené krevety (porce pro 2)

  • 100 g sušených vaječných nudlí
  • 100 g brokolice
  • 2 pol. lžíce arašídového oleje
  • 1 jablko (oloupané a nakrájené na tyčinky)
  • 200 g královských krevet
  • 3 čaj. lžicky tamarindové pasty
  • 1 červená pálivá paprička, nakrájená na jemno
  • 260 g orestované zeleniny
  • 2 pol. lžíce sójové omáčky
  • 1 pol. lžíce sezamového oleje
  • ½ čaj. lžičky thajské rybí omáčky
  1. Uvařte nudle podle návodu na obalu. Slijte vodu, ale udržujte je teplé. Mezitím ořezejte „koruny” brokolice a stonky nakrájejte na jemno.
  2. Rozpalte 1 polévkovou lžíci arašídového oleje na pánvi, přidejte nakrájené jablko a smažte 3 minuty (dokud stroužky jablka mírně nezhnědnou). Jablka si odložte na talíř a na pánvi dál smažte krevety a tamarind 2-3min. Poté je přesuňte na talíř k jablkům.
  3. Na pánev nalijte zbytek oleje a smažte chilli papričku, zeleninu a brokolici po dobu 4 minut.
  4. Po 4 minutách přidejte do pánve krevety a stroužky jablka a promíchejte se sójovou omáčkou, sezamovým olejem, rybí omáčkou a zbytkem tamarindu. Takto vařte minutu nebo dvě a hotové jídlo podávejte s nudlemi.

efektivni dieta

DEN 5.

Snídaně: Jogurt s malinami

  • 1 malý řecký jogurt (0 % tuku)
  • 2 pol. lžíce mražených malin
  • 1 čaj. lžička syrupu z agáve

Svačina 1: 2 ovesné placky a 25 g uzeného lososa

Oběd: Kuře, estragon a salát ze zelených fazolí (porce pro jednoho)

  • ½ pol. lžíce olivového oleje
  • 1 malý kuřecí prsní řízek
  • 40 g zelených fazolí
  • 40 g cherry rajčátek
  • 1 hrst salátu
  • 1 rozmačkaný stroužek česneku
  • 1 pol. lžíce nasekaného estragonu
  • Kůra a šťáva z ½ citrónu
  • ½ pol. lžíce medu
  • Sůl a pepř
  1. Osmažte kuřecí prso na oleji.
  2. Mezitím povařte fazole ve vroucí osolené vodě (4 min). Opláchněte studenou vodou, osušte a nasypte do salátové mísy s rajčátky a salátem.
  3. Až bude kuře dozlatova opečené, přidejte česnek a smažte dalších 30 sekund. Potom přidejte estragon, citronovou kůru a šťávu a med a 2 minuty promíchávejte nad ohněm. Osolte a opepřete podle chuti a podávejte s připraveným salátem.

Svačina 2: 1 jablko, 25 g sýru feta

Večeře: Pečená treska s dušenou restovanou zeleninou a quinoou.

  • Polijte olejem kus fólie a zabalte do ní 100 g tresky a kousky citronu. Pečte v troubě za mírné teploty s plátky cukety, papriky a rajčaty.

Přidejte komentář