Recepty

Quinoa s avokádo-brokolicovým pestem

Autor:   | 

Za méně než 1 hodinu

Připravíte 2-3 porce

Nejen zelené a vynikající, toto jídlo je navíc minimálně náročné na přípravu. Je plné zdravých, čistých přísad, jako jsou quinoa a avokádo. Ačkoli v ingrediencích zmiňujeme jen houby a piniové oříšky, můžete přidat i další zeleninu a ořechy, jak je vám libo.

Ingredience

2 hlavy brokolice, nakrájené na růžičky

8 stroužků česneku

1/4 šálku olivového oleje

mořská sůl

1 avokádo

85 g parmezánu, nakrájeného na malé kousky

citronová šťáva (libovolné množství)

2 lžíce piniových oříšků nebo mandlí

1/2 lžíce másla

100 g sušených hub

1 šálek vařené quinoy

popped-quinoa-texture-1624818-640x480

Postup

Předehřejte troubu na 220 °C.

Vložte brokolici a česnek s 1 lžící olivového oleje do igelitového sáčku, pořádně promíchejte, aby se olej dostal všude a posypte mořskou solí.

Vytáhněte ze sáčku a pečte po dobu 15 až 20 minut v libovolné nádobě. Promíchejte v polovině pečení. Pečte až do začátku hnědnutí.

Dejte 1/2 šálku brokolice stranou.

Přidejte zbylou brokolici, česnek, avokádo, parmezán, a zbývající 3 lžíce olivového oleje do mixéru a mixujte, než se vytvoří hladká pyré. Ochuťte a dosolte. Vmíchejte citronovou šťávu dle libosti.

Smíchejte 1/2 odloženého šálku brokolice s pestem a vařenou quinoou. (Jakékoli přebytečné pesto uložte do lednice pro další použití.)

Zahřejte pánev na středním plameni. Přidejte ořechy a toastujte za častého míchání po dobu 2 až 3 minut, dokud nebudou ořechy voňavé a nezačnou se barvit dozlatova. Poté vyjměte z pánve a přidejte do quinoy.

Na stejné pánvi nechte roztavit máslo. Přidejte houby a vařte dozlatova, za občasného míchání.

Vše smíchejte dohromady a podávejte teplé.

Přidejte komentář