Recepty

Recept na proteinový cheesecake

Autor:   | 

S tímto chytrým receptem můžete výrazně oživit obyčejný cheesecake a udělat z něj dokonalý, živinami nacpaný proteinový dezert. Ano, skutečně!

Ideální porce živin po náročném cvičení v tělocvičně je v poměru bílkovin a sacharidů 1:3. Doporučuje se stravu doplnit i menším množstvím tzv. superfoods (superpotravin), což jsou doplňky stravy, které se na základě výzkumu v oblasti sportovní výživy mohou pochlubit poměrně působivým přínosem pro vaše tělo.

Kromě postupného uvolňování sacharidů a vysokého obsahu bílkovin podporuje tento dezert také imunitní systém organismu, především při intenzivním trénování. Tak na co ještě čekáte? Pojďme na to.

Složení (6 porcí)

NÁPLŇ:

– 500 g tvarohu

– 250 g přírodního jogurtu

– 60 g syrovátkového proteinu

– 2 bílky

– 1 balení želatiny (není nutné, ale podporuje lepší tvar)

– 50 g borůvek

– 40 g jahod

– 200 ml mléka

blueberries-1323326-640x480

PODKLAD:

– 200 g müsli

– 2 lžičky medu

– 1 lžička kokosového oleje

Postup

NÁPLŇ:

– Připravte želatinu dle návodu.

– V misce smíchejte mléko a kakao. Přidejte želatinu.

– Ve velké samostatné míse smíchejte jogurt, syrovátkový protein a tvaroh. Rozmíchejte do hladka.

– Do takto vzniklé směsi přidejte želatinovou směs.

– V samostatné misce rozšlehejte bílky.

– Vaječný bílek pomalu vmíchejte do tvarohové směsi.

– Opatrně do směsi přidáme jahody a borůvky.

PODKLAD:

– Zahřívejte kokosový olej a med dokud se nerozpustí.

– Rozmíchejte ve směsi müsli, dokud není zcela obalené olejem a medem.

– Směs umístěte do dortové teflonové formy a dobře utěsněte.

– Poté po povrchu jemně rozprostřete vychlazenou náplň.

– Nechte cheesecake v lednici po dobu alespoň 4 hodin, dokud se neusadí a neztuhne.

Nutriční hodnoty na porci:

– 369 kalorií

– 35 g bílkovin

– 71 g sacharidů

– 14 g tuku

Přidejte komentář