Recepty

Tuňákovo–avokádová tortilla s jablky

Autor:   | 

Jablko dodává jídlu chuť a čerstvost, avokádo zase lahodnou krémovitost a tuňák… O tuňákovi ví všichni, jak výbornou má chuť.

1 porce obsahuje: 292 kalorií, 10,5 g tuku, 600 mg sodíku, 33 g sacharidů, 9 g vlákniny, 5,5 g cukru, 23,5 g bílkovin

Příprava: 10 minut

Vaření: 5 minut nebo méně

red-apple-1530929-639x426

Složení (pro 1 porci)

1 polévková lžíce nízkotučného bílého řeckého jogurtu

2 lžičky nízkotučné majonézy

špetka česnekového prášku

špetka cibulového prášku

74 g tuňáka ve vlastní šťávě

1/4 šálku nakrájeného jablka

2 lžíce nakrájené okurky

1 středně velká tortilla s vysokým obsahem vlákniny

1/4 šálku natrhaného listového salátu

1/4 nakrájeného avokáda

isolated-tuna-can-1320767-639x426tortilla-1329303-639x630

Postup

Do středně velké mísy dejte jogurt, majonézu a koření. Důkladně promíchejte. Přidejte tuňáka, jablko a okurky a opět promíchejte.

V mikrovlnné troubě ohřejte tortillu (po dobu 10ti sekund nebo dokud není teplá).

Doprostřed tortilly rozložte salát, na něj dejte avokádo a tuňákovou směs.

Zabalte tortillu tak, že přes náplň přehnete její spodní část (aby vám nevytekla směs) a potom ji pevně smotejte ze strany. Nebo ji podle stylu burrito přehněte i z boční strany a teprve potom smotejte.

Dobrou chuť! 😉

Přidejte komentář